Skip to main content

CRM og salgsstyring

CRM salgstyringsmodulet  i DSM er udstyret med en masse funktionalitet for maskinsælgeren.

Du kan styre hele dine salgsproces med hjælp fra det indbyggede CRM system, hvor du kan holde styr på potentielle leads, kunder og tilbud.

Via den indbyggede maskinkonfigurator kan du allerede fra tilbudsfasen skabe et komplet overblik over omkostninger og indtægter på den enkelte maskine.

Og du kan skræddersy dit helt eget rollecenter med en oversigt over maskinordrer, salgstal, kundeemner osv.


Optimering af din salgsproces

CRM system

Med det specialtilrettede CRM system i DSM har du mulighed for at:

Opgaver

I opgavedelen kan man vælge, hvilken form for opgave, det skal være. Her kan man vælge mellem telefonopkald og møde, samt at man kan tilføje en beskrivelse til opgaven. Opgaver kan også oprettes inde fra den enkelte kontakt, leads eller fra sælgerkortet. Opgaver kan genereres til et Team af medarbejdere.

Kontaktkartotek

I kontaktkartoteket kan man oprette profiler på de forskellige kontakter, man har. Det kan for eksempel være kontakter, der har udvist interesse for en bestem maskintype. Profiler bruges både til at danne sig et overblik over en kontakt – men bruges også i forbindelse med målgruppeudvælgelse, så man kan masseoprette leads – eller for at sende nyhedsbreve til målgruppen.

Sælgeren kan tilgå systemet med mobil og tablet.

Vælge Målgruppe 

Med målgruppeudvælgelse kan man benytte denne funktion til at målrette sin markedsføring til bestemte kontakter udfra bestemte kriterier. Igen kunne dette være udfra for eksempel interesse i en bestemt maskintype. Markedsføringsmaterialet kan sendes som e-mail direkte fra DSM-systemet – alternativt kan man udlæse målgruppen og eksportere til andre programmer som mailchimp eller lignende.

Udsendte mails kan spores direkte på de respektive kontaktkort, som har modtaget nyhedsbrevene. 

Styre Leads OG SALGSMULIGHEDER (pipeline styring)

Med leads (pipeline styring) har man mulighed for at se, hvilke tilbud, man har ude, til hvilke kunder, hvilken status tilbuddet har, tilbudsbeskrivelsen, kontaktnummer samt tilbuddets anslået værdi. Leads kan også sættes på bestemte salgstilbud og maskinsalgstilbud.

Derforuden har man også muligheden for at få vist alle lister som diagrammer, der giver et overblik over de enkelte sælgeres leads.

Filtrér eksempelvis på vundne/tabte leads – se årsagerne og hvilket brand og maskinmodel sælgerne har tabt/vundet imod. Disse data kan udlæses til Excel og eksempelvis sendes direkte til maskinproducenterne.

Maskinkonfigurator

Indlæsning af konfigurationer

Med DSM’s maskinkonfigurator, har vi gjort det muligt for maskinhandleren at indlæse konfigurationer til maskinsalgstilbud – og ordrer, maskinkøbsordrer og klargøringsordrer.

Men det er faktisk også muligt at indlæse udstyr fra øvrige producenter, hvis disse kan fremfindes i Excel-format.

Funktionen sparer maskinhandleren for meget tid og minimerer risikoen for fejlindtastning. Konfigurationen udlæses, via en CSV fil, fra producentens website (eller fra Excel skabeloner) og indlæses direkte på den specifikke maskinmodel i DSM systemet.

JMA tilbyder mulighed for at opbygning af flotte tilbud: så forhandleren kan vælge logo, billeder til forsiden af tilbuddet – og med en specificering af de konfigurationer der er valgt i maskinkonfiguratoren.

Brugeren kan direkte fra maskinsalgstilbud og ordrer ændre ’’typen’’ fra værende et maskinsalgstilbud til at være et rental tilbud eller leasingtilbud. Med integrationen direkte til servicekontrakt- og udlejningsmodulerne, kan man med få klik tilpasse tilbuddet til kundens behov

Beregning af salgspriser

JMA tilbyder også en maskinkalkulator. Med skabeloner kan man let tage hensyn til de forskelle der er i kalkulationerne af de enkelte typer af maskiner. Med den indbyggede maskinkalkulator, slipper man for at vedligeholde de Excel kalkulationer, som mange forhandlere bruger i dag.

Alle de ’’korrektioner’’, der foretages i kalkulationen kan senere findes i budgettet på maskinøkonomien (efterkalkulationen), så forhandleren kan sammenholde budgettet med det realiserede.

Hvis forhandleren ikke ønsker, at sælgerne skal have indblik i omkostningskalkulationen på maskinerne, kan dette styres med rettigheder.

Maskinhandel

Købs- og salgskæder

Er handlen profitabel?

Når der i forbindelse med ibyttetagning af maskiner er angivet, hvilken maskine den brugte maskine er taget i bytte på, kan man anvende oplysningerne til at vise købs- og salgskæder.

Dette giver mulighed for at se, om handlen er profitabel eller, om man har en pengebinding i handlen

Udlejningsystem

ORDRER PÅ EN ELLER FLERE MASKINER

Udlejningsmodulet i DSM er et modul, hvor man kan oprette ordrer på en eller flere udlejningsmaskiner til en kunde.

Man kan foretage automatisk fakturering, hvad enten det er på dags-, uge- eller månedsbasis, og man kan bestemme om lejemålet fortsættes eller afsluttes.

OVERBLIK OVER UDLEJNING

Via menuen "Planlægning" i DSM kan man få overblik over, hvilke maskiner, der er udlejet hvornår, og hvilke maskiner, der er til rådighed en given dato. Man kan hurtigt få oplyst den totale udlejningspris for den enkelte maskine og man kan fra DSM systemet automatisk få udskrevet en ordrebekræftelse og en leveranceseddel til underskrift, når ordren oprettes.

AUTOMATISK FAKTURERING

Man kan desuden manuelt fakturere en udlejningsordre, men også lade systemet danne fakturaer automatisk med beregning af udlejningsdage, forsikring mm. Systemet fakturerer automatisk opstartsbeløb som for eksempel transport på den første faktura og slutbeløb som for eksempel transport, rengøring, service og brændstof på den afsluttende faktura. Herefter udskrives en afhentningsseddel.

Man kan allerede ved ordrens oprettelse bestemme, om der skal oprettes serviceordre og udskrives arbejdskort, når udlejningsperioden afsluttes. Man kan indleje maskiner til videre udlejning. Man kan følge op på indtægter og udgifter via diverse rapporter samt ved analyse via menuen Indlejningsmaskinøkonomi og Udlejningsmaskinøkonomi.

Webmachines logo hvid aqua baggrund

Webmachines

Med vores annonceservice Webmachines kan du centralt administrere annoncering af maskiner på en lang række online portaler fra DSM-systemet.

Webmachines er således din maskinhandlerservice til optimering af online handel med nye og brugte maskiner. Hermed kan du nemt og effektivt styre hele din online salgsproces fra en central placering i DSM og derved opnå betydelige tidsbesparelser og forbedret datakvalitet.

Det er nemt for sælgeren at benytte DSM

Få fuldt overblik over kunder og tilbud

DSM er dit værktøj til at holde styr på alle dine leads, kunder og tilbud.

Du har altid overblik over, hvornår du sidst har besøgt eller talt med en kunde. Og du kan registrere oplysninger på den enkelte kontakt.

Du har overblik over tilbud, der er ude. Og du kan holde styr på, hvor mange tilbud, der er tæt på at blive til ordrer. Alt sammen i ét samlet system.

Få styr på dit maskinsalg lige fra oprettelse af maskinen til salget

Med den indbyggede maskinkonfigurator kan du oprette en maskine direkte fra din leverandørs hjemmeside. Det er hurtigt og nemt og giver dig mulighed for at få de korrekte oplysninger i DSM med det samme.

Således er du sikker på, at alle oplysninger på maskinen er registreret. Du kan bruge maskinkonfigurationen i dine tilbud - det være sig leasing eller rental - og når du får ordren i hus, har du allerede fundamentet for en faktura. Nemt og hurtigt!

Tilmeld dig nyhedsbrev