JMA DSM (Dealer Service Management)

Det foretrukne IT system til maskinhandlere

JMA DSM er et skræddersyet IT system til maskinhandlere. Systemet automatiserer de administrative opgaver og skaber overblik over din forretning.

 

 

 

Microsoft Dynamics NAV skifter navn til Dynamics 365 Business Central. Med Dynamics 365 Business Central udgår det ellers kendte produktnavn "Microsoft Dynamics NAV" og erstattes således med Microsoft Dynamics 365 Business Central. 

Det betyder, at DSM2016 bliver vores sidste version under brandnavnet Dynamics NAV og der kommer derfor ikke en version DSM2019. I stedet vil vi fortsætte under navnet DSM Business Central.

Lanceringen af det nye produktnavn Dynamics 365 Business Central har i realiteten ingen betydning for jer - vores kunder. Alt det velkendte fra Dynamics NAV-verdenen finder du også i Business Central som for eksempel funktionalitet, navigation, brugergrænseflade, rollecenter med mere. Der vil naturligvis blive tilføjet løbende forbedringer, som vi altid har gjort med DSM i Dynamics NAV. Og du vil som kunde hos JMA A/S altid få tilpasset DSM systemet på Business Central-løsningen til at understøtte din virksomheds forretningsprocesser og branchens behov.

 

Visioner for Dynamics 365 Business Central

Med Dynamics 365 Business Central er der større fokus på at samle økonomi, salg, service og drift - lige præcis det fokus, vi har haft gennem mange år med DSM brancheløsningen. Dynamics 365 Business Central kan hos Microsoft erhverves som cloud-løsning eller som "on-premise"-løsning (på egen server). Vores DSM Business Central løsning fortsætter som "on-premise"-løsning og dermed er der ikke store ændringer i selve funktionaliteten i systemet. On-premise betyder, at alle data og selve programmet DSM bliver hosted og vedligeholdt på servere hos JMA. 

Dynamics 365 Business Central bliver dog mere og mere web-baseret og mange nye programmer vil blive tilbudt som web-applikationer, ligesom vi er vant til fra mobiltelefoner. Du vil få adgang til alle disse applikationer fra den nye Dynamics 365 Business Central version. DSM systemet vil ikke som udgangspunkt blive konverteret til applikationer, eftersom det er en meget specifik brancheløsning tilpasset branchens behov. Vi vil løbende vurdere, hvilken funktionalitet vi kan isolere fra DSM systemet og tilbyde som applikationer til Dynamics 365 Business Central.

Microsofts vision for den nye version af Dynamics 365 Business Central "standard version" (= al den funktionalitet, som ikke er med i DSM) skal bryde fra traditionel ERP, der fokuserer på formularer og rapporter, med en ny tilgang baseret på data og cloud-baseret artificial intelligence. Selvom vi ikke er helt der endnu, har Business Central visse funktioner, der kan bruges til ressourcer som AI og til brug af DATA i forskellige afskygninger. Vi vil komme til at se meget mere brug af data i forskellig form og med brug af flere forskellige applikationer og programmer såsom Power BI, Outlook, Microsoft Teams etc. Blandt andet vil du direkte fra Outlook kunne hente kontaktpersoner i Business Central og dermed sende tilbud, ordrer og lignende direkte fra Outlook. Samtidig kan du oprette nye kontaktpersoner fra Outlook direkte i Business Central.

 

Roadmap DSM Business Central

Nedenfor kan du se JMAs Roadmap for DSM Business Central. Microsoft har planer om, at i 2020 vil hele Business Central være baseret på web-klienten.

 

 

 

Fordele ved Dynamics 365 Business Central

 

Forbedret brugeroplevelse

Business Central har en ren og ensartet brugeroplevelse på tværs af browsere, mobiler og tablets til både iPhones og Androids, hvilket forbedrer brugernes oplevelse af systemet og produktiviteten. Selv forbedringer, der kan synes små, som den nye menu-navigation, er designet til at forbedre brugeroplevelsen.

  • Produktivitetsforbedringer til stationære brugere - inkluderet en opdateret klient på terminalserveren
  • Lettere tilgængelighed for brugere med nedsat syn og lav mobilitet
  • Bedre brugeroplevelse på større skærmbilleder - forbedret layout af data, bedre brug af skærmrum og lettere navigation
  • Redigerbare brugerrettigheder - lav dine egne definitioner af, hvad folk skal kunne gøre i Business Central
  • Forbindelse til den intelligente sky gennem Dynamics 365 Business Central - adgang til applikationer, maskinlæring og mere

 

Forbedret produktivitet

Når alle virksomhedens forretningssystemer og applikationer smelter sammen og er tæt integrerede, skabes et naturligt flow af data fra den ene app til den anden. Dette er netop kernen i Microsoft Dynamics 365 og deres strategi. Det betyder, at dine medarbejdere altid har de data til rådighed, de har behov for, uafhængigt af hvilken app og enhed informationen kommer fra. 

Integrationen og samspillet mellem forretningsapps giver større indsigt i forretningen og dermed bedre mulighed for at forudsige, hvad der sker med den i fremtiden.

Der er et naturligt flow mellem Microsofts øvrige produkter og det nye Dynamics 365 Business Central. Dette betyder, at de interne arbejdsprocesser bliver optimeret og derved opnår virksomheden en effektiviseret hverdag

Power BI implementeres nu automatisk i en Business Central, hvilket betyder, at du får snesevis af standard Power BI-rapporter på både forsiden og på detaljerede visninger som kort og lister. Derudover indeholder Power BI mere end 100 forbedringer, som tastatur- og regnskabsgenveje samt kopiering og indsætning af data.

  • Arbejd på tværs af Dynamics 365 Business Central og kendte værktøjer som Microsoft Office og Power BI
  • Arbejd i Outlook, Word eller Excel samtidig med, at du har adgang til data fra Dynamics 365 Business Central
  • Opstil rapporter og dashboards med data i realtid, få forslag til genbestilling af lagervarer, forslag til tværsalg og meget mere med hjælp fra Power BI.

 

Ny prisstruktur

Med Dynamics 365 Business Central introducerer Microsoft en prisstruktur, der er anderledes end den, vi kender fra Dynamics NAV. For eksempel kan Dynamics 365 Business Central erhverves abonnementsbaseret. Men den største ændring er, at licenseringen går fra samtidige brugere til navngivne brugere, og der er forskellige priser, afhængigt af om en bruger skal have fuld brugsret eller begrænset brugsret. Microsoft tilbyder ved konvertering, at nuværende brugere konverteres på lempelige vilkår bestemt ud fra købstidspunktet for licenserne.

Du vil snart få mere information om de nye priser og hvilke pakker, JMA vil tilbyde. Selvfølgelig med udgangspunkt i din forretning og branchens behov.

 

 

 

En samlet IT løsning, som konstant udvikles i samarbejde med maskinhandlere til at få styr på alle opgaver med service, logistik, finans og maskinhandel

 

 

 

Maskiner til eje, leje eller dele?

Hvordan ser du på deleøkonomi, CO2 neutralitet og begrænsning i forbrug af ressourcer?

DSM Business Central i 2019

Microsoft Dynamics NAV skifter navn til Dynamics 365 Business Central

 

Vore kunder siger!

"Som daglig intern supporter på vores IT systemer, anerkender jeg til fulde JMA’s professionelle, løsningsorienterede tilgang og forståelse for vores, til tider meget branchespecifikke, problemstillinger i dagligdagen. Jeg oplever stor samarbejdsvillighed omkring tilretninger af systemer, løsning af diverse udfordringer og generel support.

Alt sammen med hurtig og effektiv ekspedition som omdrejningspunkt." 

Rune Fredenslund

Lyngfeldt A/S

"At få nyt økonomisystem vidste vi godt vil være en kæmpe udfordring. Men hele konverteringen gik rigtig fint og hurtigt, og alle vores data var med i det nye system. Under hele forløbet fik vi al den support vi behøvede og der kom ingen ekstra regninger.

Vi sætter stor pris på JMAs yderste kompetente support. De ved, hvad vi snakker om." 

Karin Glad

Jørn Glad A/S

DSM - En komplet maskinhandlerløsning

JMAs DSM (Dealer Service Management) system er et ERP-system specielt udviklet til maskinhandlerbranchen.

DSM er et system, der er bygget på Microsoft Dynamics Business Central versionen, hvilket betyder, at det let kan integreres med andre af Microsoft produkter.

DSM systemet kommer rundt om alt i netop din virksomhed, da systemet indeholder smarte funktioner, der er med til at holde overblik over service, logistik, finans og køb/salg. Systemet er udviklet til at optimere på virksomhedens arbejdsgange og har i nogle tilfælde vist sig at kunne fordoble effektiviteten i visse virksomheder. 

DSM systemet bliver i dag brugt af maskinhandlere verden over med mere end 2000 brugere i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, der benytter systemet.

Systemet giver din virksomhed mulighed for at knytte tætte relationer til samarbejdspartnere og kunder. Løsningen er fremtidssikret og bliver løbende vedligeholdt af vores dygtige medarbejdere og i samarbejde med maskinhandlere bliver systemet hele tiden videreudviklet.

Funktioner i DSM

Inden for service behandler DSM systemet garantihåndtering og servicejournaler. Der findes et planlægningssystem.

Inden for logistik har DSM funktioner til at beregne optimalt lager, beregne ukurans samt en funktion til håndtering af rabat.

 

Finanssektionen i systemet er med til at give ledelsen et overblik over de økonomiske tal inden for køb/salg og service gennem systemets ledelsesrapportering.

I køb/salg sektionen gør DSM systemet det muligt at få overblik over købs- og salgskæder samt kunder i systemets CRM-system. Der er også mulighed for at konfigurere maskiner gennem systemets maskinkonfigurator.

Tilvalgsmuligheder i DSM

Til systemet findes der også nogle tilvalgsmoduler inden for hver sektion af maskinforretningen. For eksempel inden for køb/salg kan man tilkøbe funktionen "internet portaler", der gør det muligt at benytte sig af diverse portaler. En anden tilvalgsmulighed inden for køb/salg er udlejningssystemet, der gør det muligt at holde overblikket over udlejede maskiner samt økonomien over disse.

Inden for logistik har vi funktioner, der gør det muligt at integrere op mod en webshops, automatisk prisopdatering samt tidsregistrering. Derforuden kan man inden for logistik tilkøbe trådløse scannere til scanning af varer og en komplet butiksløsning, der gør det muligt at håndtere salg i den fysiske butik.

I servicesektionen er det muligt at tilkøbe funktioner, der gør det muligt at holde overblik over servicekontrakter, ordrestyring til udekørende serviceteknikere/montører samt et system, der behandler opgaveplanlægning.

Inden for finans er der mulighed for at tilkøbe sig til funktioner som for eksempel elektronisk fakturering, udvidet ledelsesrapportering, workflow OCR samt Payment Management.

VI BRUGER COOKIES